Međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke

Croatian Open 2014 dio je međunarodnih natjecanja u organizaciji World Cube Association (WCA). Natjecanje u Osijeku organizira član WCA Dominik Vidaković, učenik III. gimnazije Osijek, pod stručnim vodstvom delegata za Istočnu Europu i Bliski istok Olivéra Perge i Nikolett Placskóa. Na natjecanju nas očekuje 25 natjecatelja koji dolaze iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Švedske i Hrvatske. Natječu se u 18 kategorija od kojih izdvajamo slaganje kocke naslijepo, slaganje kocke jednom rukom, slaganje kocke nogama i ostale.

Na natjecanje dolaze Slovenac Matic Omulec koji drži slovenski rekord (među prvih 15 na svijetu) u slaganju kocke "Megaminx" za 55 sekundi (u prosjeku) te Mađar Bence Barát koji drži mađarski rekord (drugo vrijeme na svijetu) u slaganju kocke 7x7x7 za 2 minute i 40 sekundi. Natjecanje u subotu, 19. srpnja, traje od 8,00 do 18,40, a u nedjelju, 20. srpnja, od 7,45 do 17,30 kada će biti ceremonija proglašenja pobjednika. Mole se svi posjetitelji natjecanja da podrže sve natjecatelje i budu tihi tijekom slaganja kocke.

World Cube Association (WCA) osnovana je 2004. s ciljem organizacije natjecanja u slaganju Rubikove kocke diljem svijeta, sa što više sudionika i zabave, pod jednakim i pravednim uvjetima. Svrha natjecanja je da se ljudi zabave u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu Croatian Open 2014 (http://europe.cubing.net/croatianopen2014/index.html) i službenu stranicu World Cube Association (https://www.worldcubeassociation.org/).