Informacije iz zračne luke Osijek - red letenja i korisne informacije

 

Putnička agencija
Kako bi putnicima olakšali kupovinu karata i pristup informacijama Zračna luka Osijek pokreće putničku agenciju istog imena, koja svoja vrata otvara sredinom lipnja u hotelu Waldinger u samom središtu Osijeka. Poslovanje agencije će se temeljiti na inicijativnom turizmu i razvoju lokalnog receptivnog turizma.

Osim pružanja usluge rezervacije i kupovine zrakopovnih karata za prijevoznike koji lete iz Osijeka novost u poslovanju će biti  da će se na jednom mjestu moći obaviti kupovinu zrakoplovnih karata za bilo koju destinaciju kao i zrakoplovnu kompaniju, također  putnici će moći rezervirati paket aranžmane, smještaj, transfer i izlete za gotovo sve destinacije kao i sva prateća putna osiguranja, a za putnike koji dolaze u Osijek osigurali su posebne cijene smještaja u Osijeku kao i cijene za individualne izlete.

Obavijest o zatvorenoj cesti
Od 28. travnja od 12,00 sati do 31. kolovoza 2014.g. zbog radova na državnoj cesti D2 Osijek-Vukovar, na dionici Osijek-Klisa između nadvožnjaka „Nemetin“ i raskrižja D2 sa D418 (skretanje za Zračnu Luku Osijek) cesta će biti zatvorena za sav promet.

Obilazak: D2  - nadvožnjak „Nemetin“-Sarvaš-Bijelo Brdo-Dalj-Borovo-Vukovar-Klisa-Zračna Luka Osijek i obrnuto uz privremenu prometnu signalizaciju te pravac Tenja-Ćelije-Bobota-Kilsa i Sarvaš-Bijelo brdo-Vera.

Također, zbog radova na cesti od 28. travnja do 02. svibnja 2014.godine vozit će se naizmjence (jednim trakom) na Južnoj obilaznici grada Osijeka (D2) od nadvožnjaka na Trpimirovoj ulici do nadvožnjaka na Tenjskoj ulici.

Zbog otežanog prometovanja i zatvaranja državne  ceste Osijek – Vukovar, na dionici od Osijeka do skretanja za Zračnu luku Osijek, uvodi se poseban autobus koji će besplatno voziti putnike koji lete iz Osijeka za London, kao i one koji zrakoplovom dođu toga dana iz Londona, a žele do Osijeka.  Autobus će voziti od osječkog Autobusnog kolodvora do Zračne luke Osijek i natrag.

Autobus GPP-a polazi ponedjeljkom u 15:20 sati, a petkom u 10:00 sati s perona na Autobusnom kolodvoru Osijek. Povratak sa Zračne luke Osijek do autobusnog kolodvora organiziran je pola sata nakon slijetanja zrakoplova iz Londona (18:05 h ponedjeljkom te 12:30h petkom).

Ovakav red vožnje vrijedi do daljnjega.

Posebnosti:

Trade Air
Redovni letovi Osijek - Zagreb - Osijek putem aviokompanije Trade Air odvijaju se svakim radnim danom u 6:40 ( dolazak u Zagreb u 7:30 ) , te je petkom dostupan tzv. kružni let Osijek - Zagreb - Rijeka - Split - Dubrovnik

Kupovina karata je moguća na web stranici www.trade-air.com ili na Zračnoj luci Osijek svaki radni dan od 7-15h.
PROMO  - X tarifa
- mora se platiti odmah, max 30 min od rezervacije

ECONOMY - Y tarifa
- može se platiti 3 dana nakon rezervacije , moguće promjene na samoj rezervaciji (npr. promjena datuma leta )

Croatia Airlines
Croatia Airlines ima dvije redovne linije: svaki četvrtak na relaciji Osijek - Dubrovnik i svaki petak na relaciji Osijek - Split. Kupovina karte moguća je preko Croatia Airlines preko stranice www.croatiaairlines.com ili putem telefona +385 1 66 76 555 te na Zračnoj luci Osijek.

Na domaće letove potrebno je doći sat vremena prije leta.

Ryanair
Kupovina karata aviokompanije Ryanair moguća je preko web stranice www.ryanair.com ili na Zračnoj luci Osijek (* te uskoro i u putničkoj agenciji ''Zračna luka Osijek'' u centru Osijeka)

Nakon što kupi kartu svaki putnik će na e-mail adresu primiti obavijest sa  svojim rezervacijskim kodom (reservation number/booking reference) pomoću  kojega, najranije 15 dana, a najkasnije 2 sata prije leta (a u slučaju da putnik kupi sjedala on line check in može izvršiti 30 dana prije leta) mora izvršiti online check in. Nakon što putnik izvrši online check in potrebno je isprintati ukrcajnu (boarding) kartu.

Na sve međunarodne letove potrebno je doći 2 sata prije leta.

Ryanair dopušta da sa sobom u kabinu besplatno ponesete torbu veličine 55x40x20 cm i još jednu manju torbu dimenzija 35x20x20 cm, dok prtljagu koju predajete u prtljažnik aviona kupujete prilikom same kupovine karte. Svaki putnik može imati maksimalno 2 torbe, maksimalne ukupne težine 35 kila. Online možete kupiti torbu od 15 kg, 20 kg ili kombinaciju 15 kg + 15 kg i 20 kg + 15 kg.

Sve informacije možete dobiti svaki radni dan od 07-15h na brojeve telefona 060 339 339; 031 514 400 ; 031 514 401 i 031 514 453 te nas možete kontaktirati na mail info@osijek-airport.hr