Ljetni vikend u Osijeku: kazalište, kino, vino i gastronomija (03.-05.07.)

 

Prvi srpanjski ljetni vikend je pred nama s mnoštvom zanimljivih događanja u Gradu na Dravi!

Ukoliko vrijeme kao prethodnih dana posluži, a ipak se nadamo da hoće, predlažemo da prijepodneva provedete u opuštenom obilasku grada, upoznajući znamenitosti uz duge pauze u omiljenim kavanama i slastičarnicama, kafićima i pubovima uz dravsku promenadu ili starom gradu Tvrđi, a nakon ručka da poput svih pravih Osječana krenete put lijeve obale rijeke Drave na popularno kupalište Copacabana.

Uz odmor na travi ili pijesku, uključite se i vi u popularne igre "picigina" ili pak provjerite "graditeljske sposobnosti", s lopaticom i kanticom na finom dravskom pijesku! Na popularnoj Kopiki očekuje vas i niz ugostiteljskih objekata s osvježavajućim pićima među kojima se ističu piva domaće craft pivovare Beckers u istoimenom "beach baru".

Poslije ručka u nekom od gradskih restorana i pivnica ili pak u obližnjem restoranu Kopika, s prelijepe zelene terase i pogledom na cijeli grad, bit će vrijeme za polagano planiranje večeri u Gradu na Dravi!

Kao i uvijek, u Osijeku će među događanjima i manifestacijama svatko pronaći onu po svojem ukusu pa tako ovoga vikenda u Osijeku posjetite:

03.-05.07. OSJEČKO LJETO KULTURE - Svakoga danas do 8. srpnja 2020. na više otvorenih i zatvorenih lokacija možete pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i progra tijekom vikenda: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr

03.-04.07. DANI OTVORENIH VINSKIH PODRUMA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE - Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija organiziraju tzv. vinski mjesec odnosno Dane otvorenih podruma i to u periodu od 12.06. do 11.07.2020. po principu - 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma. Najnovije informacije o događaju pratite ovdje.

04.07. SAJAM ANTIKVITETA - Svake prve subote u mjesecu (osim prve subote u siječnju) posjetite osječki stari grad Tvrđu i Trg Svetog Trojstva te na mnoštvu štandova pronađite poneku simpatičnu antiknu sitnicu savršenu kao poklon dragoj osobi ili se počastite kakvim lijepim komadom starinskog namještaja. Radno vrijeme sajma je od 9 do 14 sati. Na sajmu možete pronaći i razne obrtničke proizvode i proizvode seoskih gospodarstava poput drvenih igračaka, sireve, dimljene mesne delicije, vino, zimnicu, džemove i druge domaće proizvode.

04.07. GASTRO FILM FESTIVAL - GFF održat će se u "ljetnom kinu" u dvorištu Doma tehnike u Tvrđi na Trgu Jurja Križanića (pored crkve Sv. Mihaela) u vremenu od 19 do 23 sata. GFF je festival kratkometražnih filmova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju. Festival je od početka međunarodnog karaktera, koji se zadnjih godina proširio sve većim brojem zemalja sudionika sa skoro svih kontinenata. Obzirom na situaciju sa COVID-19, ove godine će program festivala biti promijenjen i prilagođen naputcima o održavanju javnih događanja, tako da će popratni gastro program, na žalost, izostati kao i fizička projekcija festivalskog programa. Pratite nas na Youtube kanalu Video kluba „Mursa“. Premijerno prikazivanje festivalskog programa počinje u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu(CET) i biti će dostupno za naknadno gledanje 36 sati od premijere. Link festivalskog programa će biti dostupan na: Facebook stranici Video kluba "Mursa" (https://www.facebook.com/kkmursa/ i Instagram profilu VK Mursa (https://www.instagram.com/mursafilm/?hl=hr. Dodatne informacije:  www.gastro-film.com