Sajam antikviteta i domaćih proizvoda uz Advent u Tvrđi (07.12.)

Nakon puno premišljanja i nekoliko odgoda, zima je konačno stigla u grad! Tako nas u subotu, 7.12. čeka posebna poslastica za zimsko jutro - Sajam antikviteta u Tvrđi u adventskom ruhu!

Sajam koji 12 puta godišnje privlači tisuće posjetitelja iz sve udaljenijih krajeva, ove će subote posjetiteljima ponuditi još više. Advent u Osijeku smjestio je svoj središnji program ponovno u Tvrđu, tako da će posjetitelji sajma antikviteta ove subote, osim potragom za skrivenim draguljima iz prošlosti, pretragama knjiga, ploča i sitnica za upotpuniti kakvu kućnu kolekciju, moći i prošetati adventom u dnevnom ruhu, uz božićnu glazbu, tople peći i ponudu kućica.

Neka vam se vikend ne sastoji samo od subote, jer ovaj vikend uz sajam antikviteta donosi još puno toga. U petak u Božićnoj pivnici na trgu Ante Starčevića, od 17 do 21 možete uživati u starim i novim rock hitovima na akustik koncertu Darija Ivika.

U 20 sati, u Tvrđi je na adventskoj pozornici vrijeme za Miju Dimšić, a kome nije do glazbe, tu je Ledena bajka na Sokolu, sjajno uređeno i osvjetljeno osječko klizalište, za one koji se vole zabaviti na ledu. Subota započinje s programima već od jutra, jer na sajmu antikviteta za najmlađe stižu Sv. Nikola i Krampus, a djeca će se moći i okušati u radionici pisanja i uređivanja božićnih čestitki na radionici u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu.

Na adventskoj pozornici u Tvrđi, u 20. sati nastupa Vanja i Nešvil funk. Nedjelja je dan kada palimo drugu adventsku svijeću- u Tvrđi ispred crkve Sv. Križa, u 17.30, a da u jednako toplom, blagdanskom tonu provedemo i ostatak večeri, pobrinuti će se Mala Lipa u 19.30, dječji zbor nastao uz bok nagrađivanog istoimenog osječkog zbora, te Duhos, glazbena skupina koja je sjajno spojila duhovnost, dobru glazbu i zabavu.

Zima nije uspjela isprazniti grad, već ga je nizom programa, toplim pećima, okićenim borovima i toplim kupolama ispunila i učinila posebno čarobnim. Ovoga adventa poklonimo si nešto posebno - poklonimo si ljubav.

Advent je svojim šarenilom, podsjetio prirodu da je zima tu! U prvim danima šarenila, mirisa cimeta i karamele, u gutljajima kuhanog vina i vruće čokolade, stigli su nam i prva hladna jutra ove godine. Zimska svježina, nije nikoga zadržala kući, jer Advent u Osijeku, u posljednjih je 5 dana izvukao na ulice više ljudi nego što ih se da vidjeti za kojeg vrućeg popodneva u kolovozu. A kako drugačije iskazati ljubav prema gradu, od toga da uživamo u njemu i u svim njegovim promjenama!

Vikend pred nama, pun glazbe, zimske zabave i skrivenih čarolija sajama antikviteta, najbolje je mjesto za upravo to!

Cijele godine, svake prve subote u mjesecu, pa tako i naredne 07. prosinca 2019., posjetite osječki stari grad Tvrđu i Trg Svetog Trojstva te na mnoštvu štandova pronađite poneku simpatičnu antiknu sitnicu savršenu kao poklon dragoj osobi ili se počastite kakvim lijepim komadom starinskog namještaja.

Radno vrijeme sajma je od 9 do 14 sati. Radno vrijeme obližnjeg Adventa u Tvrđi s predbožićnim sajmom ove će subote biti produljeno te trajati od 9 do 23 sata.

Na sajmu antikviteta uz starine možete pronaći i razne obrtničke proizvode i proizvode seoskih gospodarstava poput drvenih igračaka, sireve, dimljene mesne delicije, vino, zimnicu, džemove i druge domaće proizvode.

Zainteresirani za izlaganje antikviteta i proizvoda na sajmu, mogu se obratiti tvrtki Osječki Sajam d.o.o. na broj telefona 031 303 108, a više informacija potražite na www.os-sajam.hr.

Prve subote u mjesecu, od 9 do 13 sati otvoren je i turistički info centar Tvrđa u kojem možete dobiti informacije o turističkoj ponudi grada i okolice.