Radionice, promocije i predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom 2017. godine

 

ADVENT NA OSJEČKOJ VODENICI - U SUSRET ADVENTU: RADIONICA UKRASA

17.-27.11., svaki dan od 17 do 20 sati na Osječkoj vodenici usidrenoj blizu kompe uz Gornjodravsku obalu (Solarski trg). I ove godine na Vodenici su organizirali niz prigodnih programa u susret zimi i Adventu. Zajedno s prijateljima Vodenice u petak 17. studenog 2017. godine pripremaju radionicu izrade novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala za djecu i njihove velike. Bojit ćemo češere, praviti vijence, a sve to od 17h do 19h sa sestrama Marijanom i Darinkom Kovačko, gošćama iz Đakova i Nikolinom Baškarad, dipl. glumicom. I ove godine imat ćemo plutajuće božićno drvce na Dravi zahvaljujući našim prijateljima iz Lions cluba Gea Osijek. Pomozite nam da napravimo ukrase kojim ćemo zajedno ukrasiti naš bor te svečano upaliti lampice u nadolazećim danima. Informacije za posjetitelje: mob. 092/226 29 10; 091/783 95 36; 092/196 53 42. Pratite nas i dalje jer smo za vas pripremili još iznenađenja!

 

FORMAT-C, RADIONICE NA TEMU DIGITALNE 3D UMJETNOSTI

24.-25.11., u Domu tehnike Osijek u Tvrđi, Besplatne radionice na temu digitalne/3D umjetnosti (oblikovanja, animiranja i printanja), namijenjene umjetnicima/cama, dizajneri(ca)ma, učenicima/cama i studenti(ca)ma, mladim tehničarima/kama, te autodidaktima svih profesionalnih orijentacija, životnih dobi ili razina tehničkog znanja – svima koji/e razvijaju ili će u budućnosti potencijalno razvijati polja umjetnosti i kulture. Više informacija na Facebook stranici događaja i na web stranici umjetničke organizacije FormatC.

 

LAMPIONI ZA DAN GRADA OSIJEKA: BESPLATNE RADIONICE

25.11., u Centru tehničke kulture Osijek, u Domu tehnike 11., 18. i 25 studenog u vremenu od 10:00 do 11:30 sati u Kabinetu 6 održati će se besplatne radionice izrade lampiona. Teme za ovogodišnju aktivnost Lampioni za dan grada Osijeka su: 1. grad Osijek, 2. otvorena kategorija. Svi izrađeni lampioni bit će izloženi u Domu tehnike. Deset najbolje ocijenjenih lampiona sudjelovati će na 24. izložbi lampiona povodom proslave Dana grada Osijeka. Svečano otvaranje izložbe, te proglašenje najboljih radova bit će 1.12.2017. u Muzeju Slavonije (zgrada Gradske straže), Trg Sv. Trojstva 2. Za najbolje ocijenjene radove predviđene su vrijedne nagrade.

 

ADVENT U MUZEJU: POKLANJAM TI SVOJU PJESMU, RADIONICA

02.12., u 10:00 prigodana radionica Dječjeg zbora Osječki zumbići, zgrada Glavne straže.

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE: "ZA NAJLJEPŠI KRISPAN IKAD", RADIONICA

09.12., u 18:00 zgrada Glavne straže, radionica za cijelu obitelj u organizaciji Udruge Šokačka grana