Radionice, promocije, predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom 2018. godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom 2018. godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U MUZEJU SLAVONIJE OSIJEK - MSO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji MSO tijekom 2018. godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

RADIONICE U CENTRU TEHNIČKE KULTURE OSIJEK ZA OSNOVNOŠKOLCE

9./2018.-6./2019., Programi radionica čine široku lepezu različitih tehničkih aktivnosti čime se omogućuje učenicima Grada Osijeka da mogu izabrati svoje područje interesa i zadovoljiti osobnu potrebu bavljenja tehnikom. Radionice su namijenjene zainteresiranim i darovitim učenicima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi i učenike koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima. Programi svih radionica izvode se kroz 70 sati, subotom, tijekom cijele nastavne godine. Više informacija: Zajednica tehničke kulture grada Osijeka.

 

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

02.-04.10., radionice se održavaju u POU Obris, podružnica Osijek; adresa: Vrt Jagode Truhelke 3. Teme radionica: Pametna užina, Zdrave slastice, Jesenska ikebana, Aktivno starenje. Sve radionice započinju u 10 sati.

 

VOĐENA DEUGUSTACIJA VINA: OKUSI VOJVODINU VOL. 2

12.10., Vinski bar Vinska Mušica, degustacija vina vinarije Vinum iz Sremskih Karlovaca (Vojvodina, R. Srbija). Iz vinograda sa sjeveroistočnog dijela Fruške gore u Vinsku mušicu stižu nam vina Vinarije Vinum, u petak 12. listopada 2018. godine. Uz moto "najbolja je medicina , poslije jela, čaša vina – zato ruku čaši pruži, pa će život biti duži!" ponovno povezujemo Sremske Karlovce i Osijek, kao dva velika vinorodna (vinska i vinogradarska) centra. Stoga ćemo u Vinskoj mušici, u petak 12. listopada, od 20 sati uživati u kušanjima vina Vinuma, uz sauvignon, talijanski rizling (graševinu), bijelu kupažu muškata i traminca Mustra, rose od pinot noira i poslasticu bermet (ipak su Sremski Karlovci poznati po bermetu). Vina će nam predstaviti direktor prodaje Milan Radović, uz vodstvo vlasnice Vinske mušice Ivane Draganić. A znate kako to kod nas ide, uz fina vina i fini zalogaji, a u stankama dok se vino pije i hrana kuša, zasvirat će nam naš mladi glazbenik, pjevač i gitarist Juraj Padovan. Rezervacije su obavezne, a za večer Vinumovih vina primamo ih na mobitel 092 350 9939, preko facebook stranice:https://web.facebook.com/vinskamussica/ i u inbox. Ili dolaskom u Vinsku mušicu gdje odmah možete platiti svoju degustaciju. Veselimo se druženju uz lijepa vina, fine zalogaje, glazbu i s vama dragim našim nasmijanim vinoljupcima.

 

WINE OS, FESTIVAL VINA DELICIJA I UGODNOG ŽIVLJENJA (2019.)

11.-12.01.2019., na ovome vinskom sajmu veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja svim posjetiteljima pruža priliku da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Više informacija na Facebook stranici: WineOS, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.