Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.-28.02., sve programe prema rasporedu pregledajte ovdje

 

THINKING WEEK, IZVIĐAČI/SKAUTI

17.-23.02., radionice za djecu u organizaciji Izviđačkog kluba Javor. Thinking week održava se u čast Sir Roberta Badden Powella, osnivača skautskog pokreta. Godina 1907. smatra se godinom utemeljenja skautskog (izviđačkog) pokreta jer je 1. kolovoza 1907. godine Baden-Powell organizirao kamp za 20-ak dječaka na otočiću Brownsea u Engleskoj, te je potaknut njihovim oduševljenjem napisao knjigu Scouting for Boys (Izviđaštvo za dječake). Više informacija na Facebook stranici događaja.

 

USKRS U OSIJEKU: ŠARANA JAJA BOJAMA GRADA

24.03., vikend pred Cvjetnu nedjelju (Cvijetnicu), tjedan dana prije Uskrsa, u središtu grada na glavnom trgu posjetite uskrsni sajam „Šarana Jaja Bojama Grada“.Program uključuje i festival koji slavi različitost uskrsnih narodnih običaja stanovnika Osijeka pa se tako može upoznati kako Uskrs slave Hrvati, Mađari, Srbi, Nijemci, Rusini, Slovaci, Česi, Ukrajinci i druge nacionalne manjine uz bogat glazbeni i kulturno-umjetnički program te sajam obrtničkih i proizvoda seoskih domaćinstava. Organizator događanja je Grad Osijek, Ured Gradonačelnika. Dodatne informacije potražite na linku.

 

MOTOZEKE, USKRS

31.03., u 12 sati program darivanja djece na glavnom trgu. Organizator Moto Klub Osijek

 

MOTOMRAZOVI, BOŽIĆ

01.12., u 12 sati program darivanja djece na glavnom trgu. Organizator Moto Klub Osijek

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

01.-31.12., tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, središte grada, glavni trg i prostor oko Osječke katedrale djeluju romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti na trgu znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Program na središnjem božićnom sajmu pratite na www.adventosijek.hr. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.