Događanja u blizini i ostali događaji

Ovdje doznajte informacije o događanjima izvan samog grada, ali dovoljno blizu ukoliko boravite u Osijeku, a planirate izlet u gradsku okolicu.

Na istom mjestu doznajte sve i o tematski nerazvrstanim događanjima u Osijeku te njihovim lokacijama.

Događanja u samom gradu Osijeku pratite prema temama:

 

DOGAĐANJA NA OTVORENOM I SAJMOVI

DEER AND BIKE - BARANJA

02.06., pozivamo vas na 2. biciklijadu Deer & Bike koja će se održati u subotu, 2. lipnja 2018. u 12h, na prostoru općine Draž. Ciklođiranje pružit će vam doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine.

 

SREDNJOVJEKOVNI SAJAM I VINSKI GRAD U ERDUTU

26.05., od 14 sati, kod veličanstvene erdutske kule i starog vinskog podruma. Uz vina erdutskih vinara i srednjovjekovnu gastronomiju prošećite srednjovjekovnim Vinskim gradom Erdutom. U mjestu koje čuva najveću vinsku bačvu u upotrebi u Europi, posjetite sajam obiteljskih gospodarstava i starih obrta, turnir u streličarstvu, škola mačevanja, večernji koncert uz DJ-a i living history program: bitka za kulu. Više informacija kod organizatora: Vinarija Erdutski vinogradi

 

ALJMAŠKA RIBARSKA NOĆ

09.06., od 18 sati. I ove godine na istom mjestu zapjevat će more, zasvirati ravnica, odu tradiciji ribara u Hrvata. Savršena formula živi iz godine u godinu, pa Vas tako i ove godine očekujemo tu gdje Dunav ljubi nebo. Naši majstori kuhari tradicionalno će spremiti orade, brancin, srdelu, fiš paprikaš, perket od soma, šarana u rašljama, ali i pokoji novitet za svačije nepce. Raznovrsna ponuda domaćih pića, kolača, tjestenine i drugih rukotvorina naših domaćinstava.Kažu najvažniji sastojak je dobra pjesma, a za nju se brinu klapa Čikat, TS Ravnica, te ženska klapa Certissa.

 

MANIFESTACIJE I FESTIVALI U BLIZINI

FESTIVAL SIRA I VINA - VALPOVO

30.05., u srijedu, 30. svibnja od 18 sati u dvorištu dvorca Prandau-Normann Valpovo održava se prvi po redu Festival Sira i Vina s ciljem promocije malih i obiteljskih sirara koji će se savršeno stopiti s malim vinarima iz regije. Sinesteziju okusa i mirisa nadopunit ćemo i drugim proizvodima lokalnih OPG-a, dok će se za osjetilo sluha pobrinuti Vjeko & Valentina, Bikini Motel te požeški bend Electric Porn. Pod okriljem valpovačke noći, uz zvukove rocka, funka, disca i jazz-a moći ćete degustirati vina od desetak vinarija iz Baranje, Erduta, Iloka, Kutjeva, ali i susjednih zemalja.
Vrhunski kuhar pobrinut će se za sparivanje sireva i vina kako vaše nepce ne bi ostalo zakinuto za ovaj svjetski poznati enogastronomski spoj. Kako ljubitelji mesa ne bi pravili probleme, u ponudi će biti i plate s kulenom i ostalim suhomesnatim proizvodima.

 

BEERAM DOMAĆE - FESTIVAL CRAFT PIVA U VINKOVCIMA

01.06., Festival craft piva u Vinkovcima. 12 pivara, preko 25 vrsta piva, svirke u večernjim satima, pivska predavanja, pivska klopa, druženje. Link na stranicu festivala na kojoj možete pronaći više detalja: https://m.facebook.com/beeramdomace/

 

19. MEĐUNARODNI ETNO SUSRETI - BARANJA

01.06., park dvorca Eugena Savojskog u Bilju nadomak Osijeku bit će središte dobrog provoda, finih i ukusnih jela i pića, a za izvanrednu atmosferu pobrinuti će se i gosti iz inozemstva...

 

GATOR FEST, BARANJA

8.-10.06., Gator Festival, održava se drugog vikenda u lipnju, u Zmajevcu i Kneževim Vinogradima. Baranja, mistična i posebna... dio svojih tajni čuva u ''gatorima'', duboko ukopanim u jedino baranjsko brdo i tako već stotinama godina... U Zmajevcu ćete moći otkriti dio baranjske mističnosti... ... vinari će tih dana otvoriti vrata svojih podruma i podijeliti s vama svoje tajne, priče i tu jedinstvenu ''tekućinu'' zlatne i crvene boje, užitak za svako nepce... Za vas će ondje prošetati mitovi i legende koji obitavaju na ovom području, možda čak i zaplesati s vama uz zvukove akustičnih gitara i romske glazbe, dodatno će vas začarati mirisi i okusi baranjske tradicionalne gastronomije i vrhunskih vina, ploda Banskog brda. Na svoj jedinstven način, baranjski umjetnici će vam prikazati svoja umijeća koja proizlaze iz njihovog čarobnog kistića, blica fotoaparata i vatrenog štapića. Na festivalu vas očekuju raznovrsni domaći proizvodi koje su za vas pripremili naši vrijedni izlagači na svojim štandovima, u središtu mnoštva ponude posjetite ''Najduži stol baranjski vina'' i uživajte u dobroj kapljici, a za kraj večeri i zaplešite uz pozitivne ritmove. Više informacija: Turistička zajednica Baranje www.tzbaranje.hr

 

52. ĐAKOVAČKI VEZOVI

06.-08.07., tradicionalna nacionalna manifestacija izvornog folklora u Đakovu. Više informacija potražite na službenoj web stranici.

 

SLAMA LAND ART FESTIVAL, BARANJA

06.-13.08., tjedan dana domaći i strani umjetnici stvaraju višemetarske skulpture od slame, a ovisno o temi festivala, stvara se ona najveća, središnja skulptura koja se potom posljednji dan festivala, u sklopu multimedijalnog performansa, ritualno zapali. Osim kiparsko-izložbenog stvaralaštva sa slamom, na festivalu vas očekuje i zanimljiv kreativni program: likovno-kreativne radionice, edukacije, gluma, ples, akrobati, glazba te ugostiteljski i sajamski kutak domaćih i prirodnih proizvoda.

 

SPORTSKA DOGAĐANJA U BLIZINI

MTB RACE XCO - KUP HRVATSKE

27.05., BK Osijek 2010 dobio je povjerenje HBSa za organiziranje utrke XCO Kupa Hrvatske. Utrka će se održati na stazi XCO Banovo Brdo kod odašiljača Belje, 27.5.2018 godine. Prijave i pravila utrke možete pronaći na sljedećem linku: http://99balona-timing.net/utrke.php

 

PAPUK EXTREME CHALLENGE

01.-03.06., Orahovica, Park prirode Papuk. Organizator: Papuk Extreme Challenge. Dodatne informacije na Facebook stranici organizatora.

 

3. MTB PAPUK ADVENTURE RACE MARATON

02.06., Orahovica, Park prirode Papuk. Organizator: Papuk Extreme Challenge

 

PAPUČKI MARATON

02.06., Orahovica, Park prirode Papuk. Organizator: Papuk Extreme Challenge

 

KUP HRVATSKE I PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE U DALJINSKOM PLIVANJU

03.06., Orahovica, Park prirode Papuk. Organizator: Papuk Extreme Challenge

 

PAPUK DOWNHILL RACE

03.06., Orahovica, Park prirode Papuk. Organizatori: BK Pannonian, BK Weekend Warriors i Papuk Extreme Challenge

 

ZABAVNA DOGAĐANJA U BLIZINI

LEGO - IZLOŽBA KREACIJA OD KOCKICA

30.06., Đakovo, gradski korzo od 9 do 16 sati. Više informacija: Turistička zajednica grada Đakova