Osječka ljetna noć - druga od tri zabavne večeri u centru grada (27.07.)

Zadnjeg petka u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice glavni trg i obala rijeke Drave, živnu po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Druga ovogodišnja ljetna noć održat će se u petak 27. srpnja 2018. Službeno otvorenje manifestacije je u 17 sati, a koncertni program na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, započinje oko 21 sat.

Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. U središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Gastronomsko-sajamski i koncertni program na Trgu dr. A. Starčevića provodi se u organizaciji Turističke zajednice i Grada Osijeka.

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe popularni chill and relax događaj In Da Sofa u organizaciji kreativne agencije Adverta.

Ostali programi tijekom prve ljetne noći, petak 27. srpnja su:

  • 17:00 sati, početak rada kućica restorana, pivnica i vinoteka te obrtničkih štandova na glavnom trgu
  • ...
  • ...

Fotografije: Osječka ljetna noć, program na glavnom trgu. Autor: Ivica Benić