Događanja u blizini i ostali događaji

Ovdje doznajte informacije o događanjima izvan samog grada, ali dovoljno blizu ukoliko boravite u Osijeku, a planirate izlet u gradsku okolicu.

Na istom mjestu doznajte sve i o tematski nerazvrstanim događanjima u Osijeku te njihovim lokacijama.

Događanja u samom gradu Osijeku pratite prema temama:

 

DOGAĐANJA NA OTVORENOM I SAJMOVI

PIKNIK KOD SAVOJSKOG

23.06., od 15 do 20 sati, izlet, sajam i zabavni program u parku uz dvorac princa Eugena Savojskog u Bilju. Više informacija na Facebook stranici događaja ili kod organizatora, turističke agencije Travel to Baranya i agencije za savjetovanje Privilegium iz Kopačeva.

 

MANIFESTACIJE I FESTIVALI U BLIZINI

52. ĐAKOVAČKI VEZOVI

06.-08.07., tradicionalna nacionalna manifestacija izvornog folklora u Đakovu. Više informacija potražite na službenoj web stranici.

 

SLAMA LAND ART FESTIVAL, BARANJA

06.-13.08., tjedan dana domaći i strani umjetnici stvaraju višemetarske skulpture od slame, a ovisno o temi festivala, stvara se ona najveća, središnja skulptura koja se potom posljednji dan festivala, u sklopu multimedijalnog performansa, ritualno zapali. Osim kiparsko-izložbenog stvaralaštva sa slamom, na festivalu vas očekuje i zanimljiv kreativni program: likovno-kreativne radionice, edukacije, gluma, ples, akrobati, glazba te ugostiteljski i sajamski kutak domaćih i prirodnih proizvoda.

 

ZABAVNA DOGAĐANJA U BLIZINI

LEGO - IZLOŽBA KREACIJA OD KOCKICA

30.06., Đakovo, gradski korzo od 9 do 16 sati. Više informacija: Turistička zajednica grada Đakova