Dani prvog hrvatskog piva - najveseliji pivski festival (05.-09.09.)

 

Dani Prvog Hrvatskog Piva 2018. trajat će od srijede 5. do nedjelje 9. rujna. Veliki pivarski šator otvara se u 20 sati, koncertima glavnih izvođača prethodit će uvijek vesele tamburaške predgrupe, a zabava traje sve do 2 ujutro. Cijena ulaznice je 30 KN, a cijena piva je 10 KN.

Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz lijevu obalu rijeke Drave (tik uz kupalište Copacabana) ove godine ćemo po 10. put uživati u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo pivo, crno pivo i nefiltrirano pivo kao i super popularni Crni Radler.

Inače, pivo se u Osijeku, na moderan obrtnički te kasnije tvornički način, proizvodi od davne 1664., a odlična zabava uz vrhunsko pivo održava se svakoga rujna. Tada Grad na Dravi postaje centrom najboljeg pivskog provoda uz zabavnu glazbu za veselo i šaroliko društvo.

Koncerti

  • 5. rujna 2018. Željko Bebek, s predgrupom Veritas
  • 6. rujna 2018. Partibrejkers, s predgrupom Veritas
  • 7. rujna 2018. Indira „Forza", s predgrupom Džuboks bend
  • 8. rujna 2018. Haris Džinović, s predgrupom Instinkt bend
  • 9. rujna 2018. Slavonske lole

Najveći slavonski svatovi

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

Zabava uz pivska jela i igre

Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja... Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

Pivske piramide Fan Cluba Osječkog piva

Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veliki „građevinski projekt“ pretvara se u pravo natjecanje između veselih stolova.

10. godina i povijesna lokacija pivskog šatora uz Dravu

Od 2009. godine „Dani prvog hrvatskog piva“ (do tada se manifestacija nazivala „Jesen uz Osječko“) premješteni su na današnju lokaciju na lijevoj obali rijeke Drave, bliže popularnom kupalištu Copacabana u takozvane Katakombe odnosno u Krunsku Utvrdu, dio kompleksa starog grada opasanog zidinama. Razlog tome bio je s jedne strane u želji da zabavni program traje dulje, a pri tome ne smeta stanovnicima grada, a s druge strane kako bi se povezali s davnim vojnim običajem. Prema tom su običaju Austro-ugarski vojnici pri povratku s izviđanja granice s Osmanskim carstvom u Vojnoj Krajini prije povratka u vojarne u starom gradu Tvrđi, najprije neko vrijeme provodili u „karanteni“ Krunske utvrde. Ondje su ih pak, kako bi bili zadovoljni službom, vojne vlasti redovito pogostile odličnim osječkim pivom (pivarstvo se u Osijeku razvijalo prvenstveno zbog mnoštva vojnika), odličnom hranom te hmm… recimo to tako, društvom atraktivnih dama. Za ovo zadnje vam danas ne možemo garantirati (iako stojimo pri tvrdjnji da su Slavonke i Baranjke najljepše), ali u odlično pivo, slasna pivarska jela i dobru zabavu možete biti sigurni!

Više o tradiciji pivarstva i ponudi osječkih pivnica, koje uz Osječko pivovo poslužuju i odlična piva dviju osječkih craft pivovara kao i onih iz ostatka Slavonije, pročitajte ovdje.

Osječki paketi - bogatija ponuda smještaja!

Prilikom planiranja vašeg vikend izleta, neka vam Osijek bude „baza“. Smjestite se u koji od gradskih hotela, pansiona, hostela ili potražite udobnu sobu. Prije dolaska, zavirite u „Osječke pakete“ i ostvarite dodatne pogodnosti. Više informacija na: www.tzosijek.hr, tzosijek@tzosijek.hr, +385 (0)31 203 755

Novosti kao i fotografije iz pivskog šatora pratite na službenoj Facebook stranici Dani Prvog Hrvatskog Piva 2018. ili se informirajte na službenoj web stranici Osječke Pivovare www.pivovara.hr