BikeOS – Urbani bike festival Osijek (24.08.)

Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s partnerima 24.08.2018. organiziraju Urbani bike festival Osijek – BikeOS, koji će se održati isti dan kada i Osječka ljetna noć, na Trgu slobode.

Na Trgu Slobode uz sajam biciklističke opreme, potražite i štandove Tržnica Osijek s ponudom zdrave hrane.

Turistički obilazak Gornjeg grada biciklima od 16 sati

Prije početka BikeOS festivala, pridružite se turističkom vodiču Tinu Kovačeviću i u laganoj dvosatnoj vožnji upoznajte turističke znamenitosti Gornjeg grada. Polazak biciklista s Trga Slobode je u 16 sati od pozornice (jedro) i kućice u obliku starog osječkog tramvaja. Povratak na trg planiran je oko 18 sati. S našim kolegom vodičem Tinom već ste se mogli upoznati na njegovim zanimljivim tematskim turističkim turama Osijekom poput Osječkim parkovima, Simboli Gornjeg grada i Osječki dobrotvori.

BikeOS festival na Trgu Slobode trajat će od 17 do 21 sat

a zatim vas pozivamo da ostanete u centru grada jer se na više lokacija u blizini održavaju zabavni programi Osječke Ljetne Noći. Središnja lokacija je obližnji glavni trg na kojemu posjetite najveću gradsku terasu s ponudom osječkih restorana, pivnica, vinarija i slastičarnica uz koncert sve do ponoći. Više doznajte na linku: Osječka Ljetna Noć.

Pobjednika/pobjednicu natjecanja BikeOs-a Turistička zajednica grada Osijeka nagrađuje s posebnim gradskim biciklom.

Osnovni motiv za organizaciju festivala je činjenica da građani grada Osijeka prednjače u korištenju bicikala kao prijevoznog sredstva. Grad Osijek je sa preko 50 km biciklističkih staza kroz cijeli grad stvorio preduvjete da Osijek postane glavni biciklički grad u regiji. U gradu Osijeku se trenutno prodajom i servisiranjem bicikala bavi nekolicina tvrtki, aktivno je nekoliko biciklističkih udruga koje promoviraju vožnju bicikala iz više aspekata (rekreacija, sport, zdrav život) a i prometna policija se aktivno uključuje u edukaciju o sigurnoj vožnji biciklima. Ovim projektom cilj nam je još bolje prezentirati i povezati sve sudionike u jedan zajednički događaj koji će se održavati nekoliko puta godišnje.

Urbani festival je zamišljen kao dinamičan i zabavan projekt na kojem se svi zainteresirani sugrađani mogu aktivno uključiti u „BikeOS OLIMPIJADU“ na kojoj će moći provjeriti svoje biciklističko znanje, spretnost u vožnji, vještinu popravka bicikla te pustiti mašti na volju i kreirati „osječki bicikl“. Za prvih 100 sudionika osigurane su posebne BikeOS majice i prigodne nagrade za najbolje natjecatelje po disciplinama a glavna nagrada za pobjednika BikeOS olimpijade je bicikl.

Dodatna vrijednost ovog projekta je uključivanje zaljubljenika u biciklizam Igora Tomana, Ivana Lenarda i Zlatka Romanovića koji će za ovu prigodu na BikeOS festival stići biciklima iz Zadra. Ova, a i sve druge buduće njihove aktivnosti u sklopu BikeOS-a, imaju humanitarni karakter. Svi partneri BikeOS projekta će prikupljati donacije koje ćemo dodjeljivati obiteljima i institucijama kojima je pomoć potrebna.

Više informacija o BikeOs festivalu potražite na linkovima

KORISNE INFORMACIJE ZA BICIKLISTE U OSIJEKU I OKOLICI