Advent u Osijeku 2016.

 

Ovog Adventa posjetite Osijek jer vas očekuju vinski festival, nacionalni dan fiš-paprikaša, „Motomrazovi“, veseli božićni tramvaj s vilenjacima, virtualna stvarnost (virtual reality) u tramvaju, bogati program božićnih koncerata, dašak bečkog Novogodišnjeg koncerta u osječkom HNK i omiljeni božićni sajmovi upravo stvoreni za druženje s prijateljima i obitelji u okruženju svjetlucavih ukrasa, mirisu božićnih drvaca, kuhanog vina ili... jednostavno Božić kakav ste davno poželjeli… Ostanite i koji dan dulje te na glavnom trgu u Novu godinu uplešite uz čašu kuhanog vina i omiljeni valcer Na lijepom plavom Dunavu.

Novosti pratite na Facebook stranici: Advent u Osijeku – Christmastime in Osijek.

ADVENT U OSIJEKU 2016. – pregled većih događanja:

25.11.2016. - 01.01.2017., Advent u Tvrđi, adventski sajam i koncertni program na Trgu Sv. Trojstva prigodno ukrašenom u prelijepo božićno ruho.

Advent u Tvrđi najveća je predbožićna manifestacija u Slavoniji i Baranji. U bajkovitoj povijesnoj jezgri Osijeka smjestio se najromantičniji božićni sajam u Hrvatskoj. Šuma borova i pažljivo ukrašene kućice, peći koje gore i griju posjetitelje, samo su mali spomen tisuća detalja kojima ova autentična priča već treću godinu očarava svoje goste i privlači tisuće posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Svakodnevni programi, koncerti, nagrade i neodoljiva gastronomija, baza su svakodnevne ponude Adventa u Tvrđi, a uz nju od ove godine, Tvrđu krase i barokni ringišpili i karuseli te prvi Međunarodni festival božićnih drvaca - natjecanje aranžera i cvjećara za najljepšu jelku. U našem Božićnom bazaru možete obaviti i svoj blagdanski šoping i time razveseliti obitelj i prijatelje rukotvorinama i domaćim delicijama ispod bora. Secret garden skriveno je mjesto gdje ćete se zagubiti u slikovitim stazama i prisjetiti se onog najvažnije - vrijednosti Božića. Da bi vam Božić bio uzbudljiv kako nekad, a Nova Godina počela u raskoši savršenog ambijenta - Osijek je definitivno mjesto za posjetiti ove zime!

Novosti o programima u Tvrđi pratite na Facebook stranici Advent u Tvrđi, na stranici događaja Advent u Tvrđi: Vjerujemo u dobro te na web stranici www.adventosijek.hr  

30.11.-22.12., Advent u Muzeju, radionice, koncerti, izložbe u Muzeju Slavonije u Tvrđi povodom obilježavanja akcije "Vodite me u Muzej".

01.12.-31.12., „Božićna bajka u osječkom tramvaju, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza. Polazna i završna stanica je na glavnom trgu.

01.12.-31.12., VR – Virtual Reality u Božićnom tramvaju (virtualna stvarnost). Okušajte se u ulozi vozača božićnog tramvaja! Svakog dana prosinca na glavnom gradskom trgu u tramvaju ukrašenom tisućama lampica provozajte se gradskim ulicama. Dječji san gotovo svakog dječaka i djevojčice je voziti tramvaj, a sada to možete i vi!

02.12.2016.-16.1.2017., Lampioni za Dan grada Osijeka, bivši arheološki odjel Muzeja Slavonije, Trg Sv. Trojstva (zgrada Glavne straže), izložba tematskih lampiona od papira osječkih osnovnoškolaca u suradnji s Društvom tehničke kulture Osijek. Lampione možete pogledati uz besplatan ulaz u muzej do 16. siječnja 2017.

02.-03.12., Smotra amaterskih pjevačkih zborova uz Dan grada, na središnjim gradskim trgovima Trgu Slobode i Trgu dr. Ante Starčevića u petak 2. prosinca od 17 sati pjevat će zborovi osnovnih i srednjih škola, a 3. prosinca u 11 sati zborovi dječjih vrtića, crkveni zborovi i druge vokalne skupine.

02.12.2016.-08.01.2017., Božićni sajam u Superu, prigodni sajam domaćih proizvoda i suvenira u TC Supermarket na Trgu Slobode.

03.12., Moto Mrazovi, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija članova Moto Kluba Osijek u 12 sati.

09.-10.12., WINE OS - Osijek Wine Fest, TC Esseker Centar, promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja.

16.-17.12., ReArt - Božićno izdanje, festival umjetnosti i kreativnosti od 16 do 20 sati u Trgovačkom centru Esseker nadomak glavnom trgu.

17.-23.12., Predbožićna druženja plesnog studia Shine, kreativne radionice, Frizerska revija (Ledene frizure), super talent, izrada rekvizita, izrada ukrasa, pričanje bajki, osmišljavanje novogodišnjeg plakata, novogodišnji pinkl- bal, pečenje kolačića i kuhanje čaja i mnoga druga događanja u Esseker centru u prostoru plesnog studija Shine.

18.12., 27./29.12., "Novogodišnja večera na Sjevernom Polu", glazbeno - plesna predstava uz sudjelovanje pjevača HNK u Osijeku i plesača Plesnog studia Shine te članova društva Naša Djeca Osijek. Izvedba 18.12. održat će se u HNK u Osijeku u 11 sati, a izvedbe 27.12. i 29.12. će se održati u Esseker centru u 18 i 19:30 sati.

19./21./22.12., Balet „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog, tradicionalno u prosincu, „najbožićniji“ balet Orašar ponovno je u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Osijeku.

23.12., Svečano ukrašavanje božićnih drvaca pred Osječkom Katedralom licitarskim srcima domaće radionice Blažeković uz prigodni koncert božićnih pjesama. Tradicionalno, borove će ukrašavati gradonačelnik sa sugrađanima i djelatnicima Turističke zajednice grada Osijeka.

28./29.12., Novogodišnji koncert HNK u Osijeku, tradicionalno krajem prosinca, po uzoru na poznati koncert u Beču, uživajte u veselim valcerima i polkama u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Osijeku.

31.12., Silvestrovo: kupanje u Zimskoj luci. U podne tradicionalno kupanje „Osječkog tuljana“ i prijatelja u ledom okovanoj Zimskoj luci na rijeci Dravi u centru grada. Ovaj događaj točno u 12 sati u središtu grada okupi velik broj Osječana koji pljeskom bodre hrabre „tuljane“ u pothvatu kupanja u ledeno hladnoj Dravi.

31.12. Silvestrovo: doček Nove godine na Trgu Svetog Trojstva u staroj gradskoj jezgri Tvrđi uz domaću grupu Vigor koja je sve popularnija diljem Hrvatske.       

 

TURISTIČKI ARANŽMANI U PONUDI TIJEKOM ADVENTA:

Advent u Osijeku s popustom (01.12.-31.12.)

Posebna ponuda autobusnog prijevoznika Panturist d.d. uz događanja tijekom Adventa u Osijeku. U mjesecu prosincu ostvarite popuste od 10 do 20% na noćenja u odabranim hotelima i pansionima. Više o ponudi Panturista pročitajte ovdje: Panturist - Advent u Osijeku s popustom.pdf

Advent u Osijeku autobusom iz Dalmacije (25.11.2016.-01.01.2016.)

Panturist Vas svakodnevno povezuje s Osijekom redovnom autobusnom linijom na relaciji: Imotski – Split – Trogir – Šibenik – Biograd n/m – Zadar – Osijek. Više informacija o autobusnim linijama doznajte na www.panturist.hr ili na 031/638-580. Više o ponudi Panturista pročitajte ovdje: Panturist - na Advent u Osijeku autobusom iz Dalmacije.pdf