Zabavni programi

Ovdje doznajte koji se posebni zabavni programi događaju u gradu. Događanja uključuju razne programe namjenjene odraslima i obiteljima s djecom, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

 

WINE & BIKE TOUR ERDUT

08.-09.09., nedaleko Osijeka uz ušće Drave i Dunava u Aljmašu i Erdutu. 2014. godine prvi puta je održan novi vinsko-turistički događaj na području cijele Općine Erdut, s ciljem privlačenja mladih i svih ljubitelja vina, kulture i biciklizma pod nazivom „Wine & Bike Tour Erdut”. Slijedom uspjeha od prijašnjih godina, slijedi nam 4. izdanje manifestacije Wine & Bike Tour Erdut, koja će se održati od 08. do 09. rujna 2017. godine. Program manifestacije će se sastojati od dramskog i glazbenog programa, biciklističko - vinskog maratona i dana otvorenih podruma.

 

POVRATAK VITEZOVA NA UTVRDU KOROĐVAR - VITEŠKE IGRE

16.09., nedaleko Osijeka, između Ivanovca i Čepina, povijesno-kulturni događaj "Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar”, će se održati 16. rujna 2017. godine (subota), na povijesnom lokalitetu i kulturnom dobru Republike Hrvatske, ostatcima utvrde Kolođvar, koja datira iz 13. stoljeća između Ivanovca i Čepina. Organizator je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac -RODA d.o.o. uz financijsku podršku Hrvatske turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Općine Antunovac i Općine Čepin. Program počinje u 16,00 viteškim turinirma i igrama, školom mačevanja i streličarstva (igre za djecu), viteškim bitkama, srednjovjekovnim zabavljačima i lakrdijašima. U 17,00 sati je tradicionalna podjela graha posjetiteljima, a u 21,00 sati se održava glavna noćna bitka za utvrdu Kolođvar. Viteški redovi: Red vitezova Ružica grad (Orahovica), Red vitezova srebrnog zmaja (Sisak), Red vitezova iz Zagreba, Red vitezova zmaja (Šikloš, Mađarska). Ulaz besplatan. Dodatne informacije kod organizatora: Agencija za održivi razvoj Roda, Antunovac

 

PANNONA FEST - URBAN GETAWAY ECOFESTIVAL

23.09., poruka organizira festivala, udruge Slap: krećemo iz Osijeka, prolazimo kroz Aljmaš, zaustavljamo se na kontrolnim točkama i završavamo u Erdutu! Idemo kanuima, biciklima i pješice. Sudionicima smo osigurali besplatne majice, ručak, osvježenje na rutama i povratak kući autobusom iz Erduta. Svi stižemo u Erdut u poslijepodnevnim satima gdje nas očekuje tulum na otvorenom uz Panona art kreativni i ambijentalni glazbeni program! Prvi autobus za Osijek kreće natrag u 19:30 sati, a drugi u 21:00 sati. Broj sudionika je ograničen, pa vas pozivamo da se prijavite što prije putem sljedećih linkova i potom platite kotizaciju. Kotizacija se može uplatiti svakog dana u Caffe Baru Peppermint u Osijeku (Vrt Jagode Truhelke 3) od srijede 13.09.2017., dok je rok za uplatu i preuzimanje ulaznica ponedjeljak, 18. rujna 2017.

 

12. VINSKI MARATON U ZMAJEVCU - BARANJA

30.09., nedaleko Osijeka u Zmajevcu u općini Kneževi Vinogradi, Baranja. Posjetite veselo selo Zmajevac i u 5 pitoresknih vinskih ulica, Surduka, obiđite vinske podrume poznatih i manje poznatih ali jednako kvalitetnih vinara. Natječite se u brzini obilaska vinskih podruma, poznavanju vina, a vinare pri tom ocijenite. Postanite pobjednik jedinstvenog i prvog vinskog maratona u međunarodnoj Podunavskoj regiji i odlično se zabavite s tisućama posjetitelja i trkača! Više informacija potražite na Facebook stranici događaja: 12. Vinski - Bor - Maraton