Strukovni sajmovi, skupovi, kongresi

Ovdje doznajte više o specijaliziranim sajmovaima, stručnim skupovima, kongresima i sličnim društvenim, gospodarskim i znanstvenim događanjima koji predstoje u Osijeku.

Klikom na naziv događanja doznate više o programu.

 

KONGRES DJEČJEG ZDRAVLJA: 38. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ PREVENTIVNE I SOCIJALNE PEDIJATRIJE

06.-08.10., Hotel Osijek, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju HLZ organizira ove godine Kongres dječjeg zdravlja sa 38.Simpozijem preventivne i socijalne pedijatriju s međunarodnim sudjelovanjem u Osijeku, gradu prijatelju djece, od 6. – 8. listopada s ciljem isticanja važnosti zdravog odrastanja djece, senzibiliziranja javnosti o potrebama djece te dodatno poticanja struke na djelovanje u tom smjeru. Skup tradicionalno organiziramo tijekom Dječjeg tjedna, koji se u svijetu obilježava svakog prvog punog tjedna u listopadu kako bi poticali svekoliku društvene odgovornost za stvaranje boljih uvjeta za zdrav život djeteta i maksimalno moguću zdravstvenu skrb (čl. 24. Konvencije o pravima djece). Vrijeme za dijete - moto je skupa koji se nametnuo zbog potrebe da u ime djeteta tražimo vrijeme i ljubav za naše malene, ne prihvaćajući trendove- vrijeme je novac, novac pokreće svijet. Kao glavnu temu 38. Simpozija preventivne i socijalne pedijatrije izabrali smo rani razvoj i rane intervencije u djetinjstvu, ali govorit će se i o prehrani zdravog dojenčeta i malog djeteta, prevenciji u pedijatrijskim ordinacijama, postojećim probirima, ali i mogućnosti uvođenja novih, kao i o nizu drugih tema važnih za dječje zdravlje.

 

10. MEĐUNARODNI ZNANSTVENO STRUČNI SKUP "HRANOM DO ZDRAVLJA"

12.-13.10., stručni skup organizira Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, HiST University of Trondheim, Norveška, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Osijeku, Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Veleučilište u Požegi, Tehnološki fakultet u Tuzli, Udruženje za nutricionizam i dijetetiku BiH, Veterinarski zavod Vinkovci, Farmaceutska komora Tuzlanskog kantona (BiH), Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, Hrvatska agencija za hranu, Društvo kemičara i tehnologa Osijek, Europsko udruženje higijenskog inženjerstva i dizajna (European Hygienic Engineering & Design Group) – EHEDG i The International Union of Food Science and Technology (IUFoST). Skup će okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice, stručnjake iz industrije, farmaceute, liječnike i sve druge kojima su u fokusu interesa hrana i utjecaj hrane na zdravlje, u bilo kojem aspektu.

 

7. MEĐUNARODNI KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA DENTALNU IMPLANTOLOGIJU

12.-14.10., kongresni centar Vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije i Hotel Osijek. Kontakt organizatora potražite ovdje.

 

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: RASPAD CARSTAVA - TOTALITARNI PORETCI - DRUGI SVJETSKI RAT - STVARANJE EUROPSKE UNIJE I SCHENGENSKE EUROPE

20.-22.10., Hrvatska paneuropska unija, u suradnji s Međunarodnom paneuropskom unijom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova priređuje od 20. do 22. listopada 2017. u Osijeku međunarodnu konferenciju „Raspad carstava – totalitarni poretci – Drugi svjetski rat – stvaranje Europske unije i schengenske Europe“. Više doznajte ovdje.