ReArt festival 2017. (22.04. / 02.-03.06.)

ReArt festival (6. po redu) će se održati 2. i 3. lipnja 2017. u Osijeku na različitim prostorima unutar starog grada - Tvrđe. Tema ovogodišnjeg ReArt festivala je „Priča bez kraja“ , prema knjizi Michaela Endea. Ona otkriva pitanja fantazije, putovanja, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, stoga je tema „beskrajna“.

Događanja tijekom ReArt-a uključuju razne umjetničke izričaje, predstave, izložbe, radionice za djecu i odrasle te popularni sajam s ciljem promicanja umjetnosti i kulture, ali i kulturnog i kreativnog poduzetništva. Sajam je prilika za sve kreativce iz Hrvatske da predstave svoje rukotvorine i umjetnine javnosti te ih prodaju, povezuju se s drugim umjetnicima te razmjenjuju iskustva s velikim brojem kreativaca koji se za vrijeme ReArta okupe na jednom mjestu.

Uvod u ReArt festival bit će ReArt Piknik koji će se održati u subotu 22. travnja na livadi ispred Hrvatskog Državnog Arhiva u Tvrđi od 10 do 23 sata. Informacije na Facebook događaju: ReArt Piknik 2017.

Prenosimo poziv organizatora:

Pozivamo sve ljubitelje dobrog vremena i zabave da nam se pridruže u subotu 22.4. na ReArt Pikniku koji ćemo održati na livadi kod Državnog arhiva.

Osim da uživamo na otvorenom i dobro se zabavimo, ovu priliku ćemo iskoristiti kako bismo obilježili Dan planete Zemlje kroz umjetničko-reciklažne intervencije, ali i upoznali s temom ovogodišnjeg ReArt festivala i književnim djelom „Priče bez kraja“ pisca Michaela Endea. :)

Na Pikniku vas čeka:

  • izrada recikliranih ambijentalnih rekvizita za ReArt festival
  • Osječki street writeri i street art umjetnici koji će oslikavati različta vrata bojama na vodenoj bazi
  • Radionica „Priča bez kraja“ na kojoj ćemo pričati priču kroz igru kockica, voditeljica Marija Petrušić
  • Radionica pisanja pod nazivom „Slova rastu iza neobičnih vrata“ s književnicom Marinom Tomić
  • ReArt "Piknik" - kafić na otvorenom - pozivamo sve na druženje u prirodi uz kulturni sadržaj

Vidimo se?! Vidimo se! :)

Događanja i informacije o ReArt festivalu pratite ovdje:

Organizator: Udruga PLANTaža

Suradnici: Udruga Slama, Plesni studio Shine, Udruga KultAkt

Službena stranica festivala: ReArt Festival

Facebook stranica festivala: ReArt Festival 2017