Programi za djecu

Ovdje doznajte koji se posebni programi za djecu događaju u gradu. Događanja za djecu uključuju razne radionice, igraonice, festivalske programe, a odvijaju se na raznim prikladnim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA, DJEČJI ODJEL / IGRAONICA

01.-30.04., sve programe prema rasporedu pregledajte ovdje

 

FESTIVAL ZNANOSTI: SVE U SVOJE VRIJEME

24.-29.04., ovogodišnji 15. po redu Festival znanosti s temom "Vrijeme" održat će se od 24. do 29. travnja 2017. diljem Hrvatske. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je Vrijeme. Sastavnice Sveučilišta u Osijeku u suradnji s osnovnim i srednjim školama u Osijeku i okolici održat će aktivnosti na više lokacija. Tim je povodom ostvarena suradnja između Osnovne škole Retfala i Muzeja Slavonije, a rezultat suradnje je otvorenje učeničke izložbe tehničkih pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike koja su služile prethodne generacije učenika i nastavnika.

 

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA: TAJNE MOĆI MUZEJA

25.04.-18.05., Muzej Slavonije Osijek. Dragi roditelji prijavite svoju djecu na edukativno kreativnu radionicu pod nazivom „Tajne moći Muzeja“.
Muzej Slavonije se, i ove godine, uključuje u 22. Edukativno-muzejsku akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Tajne, čija je tema nastala na temelju ICOM-ove teme za Međunarodni dan Muzeja: Muzeji i sporne povijesti: govoreći neizrecivo u muzejima.

 

RE-ART FESTIVAL, PRIČA BEZ KRAJA

02.-03.06., Tvrđa (stari grad). ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža

 

OSJEČKO LJETO KULTURE

29.06.-12.07., najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, programi uključuju kazalište, glazbu, likovnu umjetnost, glazbu, film, nove medije, književnost, plesnu umjetnost... Lokacije na kojima se održava su otvoreni prostori u starom gradu Tvrđi te slični prostori u drugim dijelovima grada. U slučaju lošeg vremena programi se održavaju u matičnim kulturnim institucijama ili drugim prikladnim prostorima. Vrijeme održavanja programa: poslijepodnevni i večernji sati. Informacije na službenoj web stranici: http://ljetokulture.osijek.hr/