Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

SUSRET ZBOROVA NACIONALNIH MANJINA U OSIJEKU

14.05., u 17 sati, u osječkom Mađarskom Prosvjetnom Kulturnom Centru. Susret nacionalnih manjina organizira Mađarsko Kulturno Društvo Népkör iz Osijeka. Nastupaju zborovi i plesne skupine sa područja županije i uže regije: Njemačka Zajednica Zemaljska udruga Podunavskih Švaba, Češka beseda, Njemačka Zajednica Osijeka, Makedonsko K. D. Brača Miladinov, KUD Rusina i Matica Slovačka Osijek, SKUD „Sveti Sava” i MKD „Népkör”.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE

29.06.-12.07., najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, programi uključuju kazalište, glazbu, likovnu umjetnost, glazbu, film, nove medije, književnost, plesnu umjetnost... Lokacije na kojima se održava su otvoreni prostori u starom gradu Tvrđi te slični prostori u drugim dijelovima grada. U slučaju lošeg vremena programi se održavaju u matičnim kulturnim institucijama ili drugim prikladnim prostorima. Vrijeme održavanja programa: poslijepodnevni i večernji sati. Informacije na službenoj web stranici: http://ljetokulture.osijek.hr/