Događanja na otvorenom i tradicijski sajmovi

Tijekom cijele godine u Osijeku se događa velik broj sajmova. Gradska tvrtka Osječki sajam priređuje regionalne i međunarodne stručne sajamske priredbe koje pratite ovdje: Kalendar sajmova. S druge strane tu su simpatični sajmovi na otvorenom, na trgovima i ulicama poput uskrsnih, adventskih i božićnih sajmova, sajma uz blagdan Svetog Antuna (poznati osječki „kirvaj“ - proštenje) i mnogi drugi. Kroz godinu u Osijeku se priređuje i velik broj uličnih događanja poput proslava i godišnjica.

Više doznajte klikom na naziv događanja.

 

DAN MAĐARA U OSIJEKU 2017.

09.09., „Dan Mađara u Osijeku“ će se održati 9. rujna 2017. godine na Trgu Ante Starčevića s početkom u 15 sati. Ovom priredbom kojom započinje „Tjedan Mađara“, želimo naznačiti svoju prisutnost na ovim prostorima te Vam omogućiti da uživate u izvornim plesovima i glazbi, tradicionalnim običajima, rukotvorinama te enologiji i gastronomiji koja će biti u ponudi. Stavite si ovaj dan u raspored te ne propustite priliku da se zajedno veselimo i pridonesemo kulturnom bogatstvu našega grada. Radujemo se vašem dolasku! Organizator: Népkör Magyar Kultúregysület (Mađarsko kulturno društvo Népkör)

 

PROSLAVA DANA GRADSKE ČETVRTI RETFALA I CRKVENI GOD ŽUPE UZVIŠENJA SVETOG KRIŽA

15.09., proslava traje od 10. do 17. rujna, klikom na naslov potražite više informacija u Gradskoj četvrti Retfala. Dana 15. rujna u 17 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Retfali održat će se tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša te izložba oldtimer automobila, a u 17:30 sati u Osnovnoj školi Retfala započet će XIII. glazbeni festival mladih.