Događanja na otvorenom i tradicijski sajmovi

Tijekom cijele godine u Osijeku se događa velik broj sajmova. Gradska tvrtka Osječki sajam priređuje regionalne i međunarodne stručne sajamske priredbe koje pratite ovdje: Kalendar sajmova. S druge strane tu su simpatični sajmovi na otvorenom, na trgovima i ulicama poput uskrsnih, adventskih i božićnih sajmova, sajma uz blagdan Svetog Antuna (poznati osječki „kirvaj“ - proštenje) i mnogi drugi. Kroz godinu u Osijeku se priređuje i velik broj uličnih događanja poput proslava i godišnjica.

Više doznajte klikom na naziv događanja.

 

MEĐUNARODNI DAN PLESA

29.04., od 11 do 14 sati, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg), organizator je Plesni Studio Shine

 

OSJEČKI SAJAM ANTIKVITETA

06.05., 9:00 do 15:00 sati, Trg Svetog Trojstva, fijaker vozi od 10:00 - 13:30 sati

 

DANI VINA I TURIZMA 2017.

06.05., Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i ove godine, u subotu 6. svibnja, organizira sajam tradicijskih proizvoda s naglaskom na vina iz vinogorja u Podunavlju, Baranji, Feričancima i Našicama te Đakovštine, a moguće je kušati vina i drugih hrvatskih i europskih vinogorja. Za tu priliku ulice starog grada Tvrđe pretvaraju se u vinski grad, a Trg Sv. Trojstva tada od milja možemo zvati „Vinskim trgom“ (u prošlosti se trg kratko vrijeme i nazivao „Weinplatz“). Vinski sajam održava se paralelno uz tradicionalni Sajam antikviteta (on se održava svake prve subote u mjesecu).

 

OSIJEK CRAFT BEER FESTIVAL - FESTIVAL ZANATSKOG PIVARSTVA

06.05., drugu godinu za redom u Sunčanoj ulici u Gornjem gradu (središte grada) održat će se sajam craft piva (zanatskog piva) u organizaciji prve kušaonice piva Gajba. U ponudi će biti piva iz Osijeka, Slavonije, drugih dijelova Hrvatske te susjednih zemalja

 

RE-ART FESTIVAL, PRIČA BEZ KRAJA

02.-03.06., Tvrđa (stari grad). ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža

 

16. MOTOSUSRETI MK OSIJEK

25.-26.06., na prostoru "Katakombi" u Krunskoj utvrdi u Osijeku (lijeva obala rijeke Drave blizu kupališta Copacabana), održat će se tradicionalni motosusreti u organizaciji Moto kluba Osijek. Posjetite jedan od najvećih i popratnim događanjima najbogatijih moto susreta u Hrvatskoj. Jedno od događanja je priprema odličnog fiš-paprikaša za sve posjetitelje.

 

MOTOMRAZOVI

02.12., tradicionalno pred Božić na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, u podne će se okupiti povorka motociklista MK Osijek, odjevenih u Djedove Mrazove te okupljenoj djeci na trgu darovati slatke božićne poklone. Nakon programa na trgu, motomrazovi poklonima će darivati štićenike doma za nezbrinutu djecu Klasje.